Doe-weekend in De Molen van Medael 2005-2006

Vrijdag 10 juni zijn we rond 10.00 uur vertrokken naar De Molen van Medael. Daarvoor de kar geladen met fietsen en eten en drinken. Na een voorspoedige reis en een onderbreking in Nederweert kwamen we rond 14.00 uur aan bij ons verblijf. Omdat Wieneke een aantal interessante wandelingen via internet had opgespoord zijn we naar Voeren gereden om bij de VVV wat meer informatie te halen. Daarna een eerste wandeling in de omgeving van De Molen gemaakt van ongeveer zes kilometer. ‘s Avonds zijn we met een grote groep gaan eten bij het Stegelke in Slenaken. De hilariteit was groot toen we merkten dat niet alle gerechten van de kaart beschikbaar waren maar we hebben toch lekker gegeten. Zo tegen 23.00 uur waren we weer terug op ons weekendverblijf. Na het nuttigen van enkele drankjes en nog wat hapjes togen de meesten naar bed. Een enkeling, zoals ik, bleef nog even wachten op een aantal Poelsterren die nog moesten komen. Afijn tegen half twee was iedereen er en zijn we gaan slapen.

Zaterdag 11 juni: tussen acht en half negen zit een ieder gereed voor het ontbijt. Daarna maken de verschillende groepen zich op voor hun te leveren prestatie voor die dag. Er gaat een groep op de racefiets, een groep op de mountainbike en een groep wandelen. Ik ben zelf met de groep wandelaars meegegaan en zo hebben we een prachtige tocht van ongeveer 10 kilometer in de Voerstreek gelopen. Als de wandelgroep al verfrist een drankje zit te nuttigen, komen de andere fietsgroepen ook terug. Van de racefiets groep zien de rijders er zeer vermoeid uit. Uit de verhalen maak ik op dat ene Jan Bolt deze Poelsterren behoorlijk heeft laten zwoegen. Er is een aantal lieden behoorlijk uitgeteld. Maar na een gezellige barbecue, geheel verzorgt door onze onvolprezen koks Aije Simons en Ton Vrolijk, komen de glimlachjes weer tevoorschijn. Het wordt niet laat die avond want rond middernacht is een ieder naar zijn of haar kooi vertrokken. Zondag 12 juni: het ritueel van zaterdag herhaalt zich ook weer deze ochtend en zo vertrekt de wandelgroep rond 10.00 uur naar Gulpen om daar aan te vangen voor een wandeling van ongeveer 15 kilometer. Het is een prachtige tocht met af en toe een flinke klim en ruim 5 kilometer langs de Geul. Aan het eind van de wandeling voelt menigeen dan ook flink dat de spieren goed gebruikt zijn. Tegen het einde van de middag gaat een flink aantal leden naar huis. We blijven met 12 mensen achter en gaan weer lekker uit eten in dezelfde tent als vrijdag met dien verstande dat nu ongeveer alles te krijgen is. Om middernacht is het weer stil en ligt alles te slapen.

Maandag 13 juni: De groep die nog over is ruimt alles op, want de kamers moeten leeg voordat we nog een activiteit kunnen ondernemen. Deze ijverige leider kijkt alle kamers na en sluit de zaken af. Plotsklaps word ik geroepen en blijkt dat ik Hans van Miltenburg in zijn appartement heb opgesloten. Gelukkig had ik de sleutels nog niet in het bestemde kastje gadaan anders was er een dijk van een probleem ontstaan. SORRY HANS. Ook deze ochtend hebben de groepen hun prestatie weer geleverd. De wandelgroep heeft een tocht van zo'n 10 kilometer rond Teuven gelopen. Tot slot. Het weer was niet erg warm maar we hebben echt heel veel geluk gehad dat het nagenoeg droog is gebleven. Bij mij heerst een zeer voldaan gevoel over de geleverde prestatie en ik weet zeker dat de anderen er net zo over denken. Ik kijk alweer vol verlangen uit naar volgend jaar. De accommodatie is alweer besproken.

Johan de Weerdt


De foto's van het doe-weekend 2004-2005 zijn bij de webmaster verkrijgbaar op aanvraag.