Verslag 42e Bosloop - 2011

Het is lang geleden dat het zulk mooi weer was met Pasen. De zon scheen volop en het was met een dikke twintig graden ronduit warm weer om te lopen. Doordat de Paas vroeg of laat valt kunnen de weersomstandigheden enorm verschillen. Tijdens de 39ste Poelsterbosloop regeerde Koning Winter nog. 's Nachts vroor het 4,4 graden in de Bilt en overdag werd het maximaal 5 graden met veel kou en sneeuw.

Warm of koud, de Poelster Bosloop heeft weer vele lopers mogen ontvangen. Een extra verzorgingspost op het parcours van de 10 en 16.1 km was hard nodig. Ondanks deze extra voorziening was het in deze warmte bijna een onmogelijke opgave om een parcourrecord te lopen. Desalnietemin kwam Vladimir Lopes Cardoso met zijn 56:57 op de 16.1 km heel dicht in de buurt van de de 56:47 van Frans van Heeteren uit 2007. Onze eigen Poelsterretje Sandra Burgerhout was de enige die een podium plaats wist te veroveren en was met haar 45:50 derde dame op de 10km.

Naast de Bosloop van 5, 10 en 16.1 km was er natuurlijk ook de kidsloop van 1.7 kilometer. Voor enkele kinderen was deze loop wellicht de eerste hardloopwedstrijd aan de hand van pa of ma maar er waren ook rappe kids met heel snelle tijden. Sophie van Vlijmen had slechts 7:02 min nodig terwijl Stein Overtoom de afstand aflegde in 6:27 min. Meer details zijn te vinden op de uitslagenpagina.

Ondanks de warmte heeft de EHBO gelukkig geen ernstige problemen voorgeschoteld gekregen. Bij de finish heeft het ontvangtcomité vele complimentjes mogen ontvangen over de bewegwijzering en de organisatie. Hulde voor alle vrijwilligers die hun vrije paasdag toch maar weer opgeofferd hebben voor ons loopje. Daarnaast wil ik ook alle sponsoren bedanken, want zonder hun bijdrage zou het een heel sober evenement geweest zijn .

Nogmaals reuzebedankt allemaal en hopelijk mogen we volgend jaar, tweede Paasdag 8 april, weer op jullie steun rekenen.

Bob van Kooten (Bosloop commissie)


Zie het Fotoalbum voor de foto's van deze bosloop.