Verslag 41e Bosloop - 2010

Soms zit het tegen soms zit het mee. Na een hartstikke koude en extreem natte paas zaterdag werden we tweede paasdag getrakteerd op een hele mooie ochtend.

Om 10 uur stonden er alweer een ruime 70 kids te trappelen voor de 1,7 km loop rondom de bloesemtuin, die deze keer nog niet in bloei stond. Ondanks een tegenvallende opkomst bij loopjes in de regio was de Poelster bosloop ook dit jaar goed bezocht. Verreweg de meeste deelnemers hebben de 10 km gelopen. Procentueel hebben 50% van de lopers deelgenomen aan de 10 km, 25% aan de 5 km en eveneens 25% aan de 16,1 km.

Een optimale voorbereiding van de lopers, het mooie weer of een combinatie daarvan hebben er toe geleid dat er twee parcourrecords zijn verbeterd, op de 10 km zette bij de dames Anja van het Schip een tijd neer van 39:45. Zij was daarmee aanmerkelijk sneller dan het oude record 42:25 van Els Raap uit 2001. Bij de heren had Simon Beemsterboer slechts 15:36 minuten nodig om de 5 km af te leggen en was daarmee net iets sneller dan Patrick Willems die in 2002 daar nog 15:55 minuten voor nodig had.

Er is volgens onze gegevens niemand verkeerd gelopen, hulde voor de uitzetters, controleurs en parcoursfunctionarissen. De EHBO had gelukkig een rustige ochtend, hun hulp beperkte zich tot een dame met een zweepslag en een aantal pleisters i.v.m. een valpartij.

Volgend jaar volgt er natuurlijk weer een Poelster bosloop. De 42ste edite zal door de late paas bijna drie weken later plaatsvinden op 25 april en wie weet hebben we dan wel een extra verzorgingspost nodig om het vochtverlies aan te vullen.

Mede door de inzet van vele vrijwilligers, sponsoren en boswachterij is de 41ste bosloop 2010 weer een succes geworden. Reuze bedankt allemaal en hopelijk mogen we volgend jaar weer op jullie steun rekenen.

Bob van Kooten (Bosloop commissie)


Zie het Fotoalbum voor de foto's van deze bosloop.