Verslag 40e Bosloop - 2009

Fantastisch weer tijdens 40ste verjaardag van de Poelster Bosloop

Daar waar afgelopen jaar om 8.00 uur nog een sneeuwschuiver van de gemeente voor de deur stond, scheen nu al een zonnetje en konden we in T-shirts de boel opbouwen. De lange rij bij het inschrijven voor de kidsloop was al een goed teken en beloofde ook vele lopers voor de 5, 10 en 16.1 kilometer. Een krappe 100 kinderen hebben aan de kidsloop van 1,7 kilometer meegelopen. Kaylee Koppel heeft bij de meiden 10-12 jaar de geweldige tijd van 6.55 min. neergezet terwijl Timber van Tilburg bij de jongens 10-12 jaar er nog een schepje bovenop deed met een tijd van 6.29 min.

Het feit dat het Amsterdamse Bos 75 jaar bestaat en de Poelster Bosloop voor de veertigste keer plaatsvindt, verdient wat extra aandacht. Wethouder Joss Tabak heeft in haar portefuille sport en recreactie en leek ons de aangewezen persoon om het startschot te lossen voor de langere afstanden. Met heel veel enthousiasme heeft zij de deelnemers stipt op tijd weg geschoten.

Mede door de optimale weersomstandigheden zijn alle afstanden door de dames en heren sneller afgelegd dan in 2008. Alleen op de 16.1 km hebben de heren wat tijd verloren ten opzichte van 2008. Daar waar de snelste man, Frans van Heeteren, in 2008 slechts 57.36 min. nodig had, heeft Johan van de Ploeg het parcours dit jaar in 60.00 min. afgelegd. Naast vele bekende namen in de uitslagenlijst valt op dat Dyana Gorter op de 10km dames als enige haar eerste plaats heeft geprolongeerd met een tijd van 45.10 min. Tara Tonkes heeft met haar 10 jaar een prestatie van formaat neergezet door als derde te eindigen op de 5 km bij de dames in een tijd van 20.37 min.

Naast alle steun van de vele vrijwilligers was ook politie Amstelveen nadrukkelijk aanwezig, waar de verkeersregelaars zeer gelukkig mee waren. De sponsoren Renault Nieuwendijk, New Balance Benelux, Winkelcentrum Westwijk en De Haan Wielersport en Lambertus van den Broek hebben groots uitgepakt door mooie prijzen ter beschikkking te stellen en door materiaal in bruikleen te geven.

In 2009 heeft er een enorm aantal deelnemers meegelopen en het zal een hele klus worden om dit aantal volgend jaar te overschrijden tenzij iedereen vertelt aan vrienden en bekenden wat voor een topevenement de Poelster Bosloop is. Een betere reclame dan mond-tot-mond reclame is er immers niet.

Vrijwilligers, lopers, sponsoren, politie en boswachterij: allemaal bedankt en tot volgend jaar op 5 april 2010.

Bob van Kooten (Bosloop commissie)


Zie het Fotoalbum voor de foto's van deze zonnige bosloop.